IKC Mayerslot, een nog in ontwikkeling zijnde Integraal Kind centrum in Broek op Langedijk, is op zoek naar een ervaren schoolleider die affiniteit heeft met het Daltononderwijs. Het IKC wordt gevormd door openbare Daltonschool De Phoenix, RKBS De Koolvlet en de opvanglocaties Tierlantijn en Krullevaar.

Na een periode van interim-leiderschap, zijn wij per 1 augustus 2021 (of eerder indien mogelijk) voor openbare Daltonschool de Phoenix op zoek naar een energieke schoolleider met management kwaliteiten die zich wil verbinden aan het te vormen IKC.

Schoolleider PO met IKC aspiraties
0.8-1.0 Fte / D13

De Phoenix staat voor een veilige en vertrouwde omgeving, waarin sprake is van waardering en samenwerking. Wij bieden uitnodigende onderwijsleersituaties en stimuleren de kinderen hun eigen talenten en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling, het werken met een kind-portfolio en de kernwaarden van het Daltononderwijs. Naast een goede basis in taal, lezen en rekenen is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling door middel van ik-doelen. 

Openbare Daltonschool De Phoenix heeft twee locaties. Jij gaat je als schoolleider of wellicht toekomstig IKC manager de komende jaren vol energie en samen met het team van de locatie in Broek op Langedijk, de regiomanager van de opvanglocatie en de schoolleider van De Koolvlet, werken aan het opzetten en ontwikkelen van een IKC. Visievorming, overleg en afstemming staan hierbij centraal.

Wie ben jij:

 • Als schoolleider heb je een brede ervaring in het leidinggeven, bij voorkeur op een grote basisschool;
 • Onderwijsinhoudelijk bouw je voort op de ingeslagen weg en durf je hierbij prioriteiten te stellen, met als speerpunten: een goed pedagogisch klimaat, rust en stabiliteit, ouderbetrokkenheid en aanbod van leerstof op onderwijsbehoefte van ieder kind;
 • De nieuwe schoolleider is een coach en stuurt op basis van een heldere visie. Je geeft teamleden professionele ruimte waarbij ieders kwaliteiten gezien en benut worden. Je investeert in de verdere ontwikkeling van een professioneel team, waarin samenwerken en feedback geven belangrijk zijn;
 • Ervaring met Daltononderwijs is een pré. Je zorgt ervoor dat het team de ingeslagen weg kan vervolgen middels een duidelijke visie op Je bent een verbinder en een teamspeler en kunt zowel boven als naast de collega’s staan om samen te bouwen aan het onderwijs én IKC vorming;
 • Je bent positief, empathisch en toegankelijk, maar tegelijkertijd daadkrachtig, eerlijk en realistisch.

Wat bieden wij:

 • Een uitdagende functie in een ambitieuze onderwijsorganisatie;
 • een betrokken, hardwerkend én gezellig team;
 • een bloeiende school, 18 groepen met geweldige leerlingen;
 • betrokken ouders die zich graag inzetten voor de school;
 • een hecht samenwerkend team van schoolleiders met professionele ondersteuning vanuit het stafbureau;
 • salariëring volgens cao po, schaal D13.

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst, stuur dan vóór vrijdag 2 april 2021 een motivatiebrief met CV naar Monique Mul, lid van college van bestuur, via personeel-onderwijs@allente.nl.

Voor vragen, neem gerust contact op met de afdeling P&O via 0226-320208 (keuze menu 6).

Overig:

Meer informatie over de Phoenix, het IKC Mayerslot en Allente is te vinden via onze website www.allente.nl

Deze vacature staat zowel in- als extern open;

De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 14 april 2021 de tweede gespreksronde vindt plaats op 22 april 2021.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel zijn van de procedure;

Een verklaring omtrent gedrag is verplicht voor deze functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Deel deze pagina

Uitgelicht