Ben jij de inspirerende leider die, samen met de huidige teamleiders, inhoud kan geven aan de groei en verdere professionalisering van onze aspirant Daltonschool en het gespreid leiderschap?

Visser ‘t Hooft Lyceum Leiderdorp (VHL) is onderdeel van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL), een organisatie voor primair en voortgezet onderwijs, met 22 scholen in de Leidse regio. De school biedt een volledige mavo-opleiding aan en de eerste drie leerjaren gymnasium, atheneum en havo (bovenbouw op VHL  Leiden).

Onze school
Begin 2022 heeft VHL Leiderdorp zich aangesloten bij de Nederlandse Dalton Vereniging. De school werkt al lange tijd met leerpleinonderwijs vanuit de overtuiging dat leren met en van anderen je verder brengt. Deze visie op leren sluit aan op de kernwaarden waar Daltononderwijs op rust: samenwerken, zelfstandigheid, effectiviteit, vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen met een betrokken en professioneel team van ca. 50 medewerkers geeft de school dagelijks met veel enthousiasme en gedrevenheid invulling aan deze uitdagende vorm van onderwijs.

Het huidige managementteam van 3 teamleiders gaf de afgelopen anderhalf jaar vanuit gedeeld leiderschap gezamenlijk invulling aan de directievoering en de hierbij behorende taken en verantwoordelijkheden. Vanwege het vertrek van één van de teamleiders is er nu voor gekozen om verder te gaan met een driehoofdige schoolleiding, bestaande uit twee teamleiders en een eindverantwoordelijk directeur.

Wat ga je doen?
Als directeur ga je aan de slag met het verder borgen van de doorgemaakte ontwikkelingen en plannen. Samen met de twee teamleiders ben je integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs en de uitvoering van het volledige beleid (personeel, financiën, kwaliteitszorg en de organisatie). In overleg bepaal je de verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het team mavo 3-4 van VHL Leiderdorp. Als eindverantwoordelijke participeer je ook in het stichtingbrede directieoverleg VO van SCOL.

De school is al vergevorderd op de “road to Dalton” om uiteindelijk tot een volledige Dalton accreditatie te komen. Als directeur ben je het gezicht naar buiten en weet je het Daltononderwijs op de kaart te zetten, binnen de school en daarbuiten. Uiteraard heb je ook een goed oog voor andere ontwikkelingen die voor de school van belang zijn en versterk je het gespreid leiderschap.

Wat zien wij graag terug in onze nieuwe collega?
Daltononderwijs kent voor jou geen geheimen. Je gelooft in de kracht van Dalton en in gespreid leiderschap, en draagt hiervoor graag eindverantwoordelijkheid. Je gaat voorop in vernieuwingstrajecten, kunt out of the box denken en handelen, goed luisteren en werken vanuit de kracht, kennis en kunde binnen het team.

Verder vragen we van jou:

  • academisch werk- en denkniveau
  • aantoonbare affiniteit en ervaring met Dalton onderwijs
  • ervaring met het leidinggeven aan vernieuwend onderwijs binnen het VO
  • ervaring met integrale verantwoordelijkheid voor een VO schoolorganisatie
  • een duidelijke visie op coachend leiderschap in een teamgerichte organisatie en aantoonbare ervaring op dit vlak
  • een lesbevoegdheid is een pre

Wat kun je van ons verwachten?
Je komt te werken in een bijzonder veelzijdige, boeiende en uitdagende functie en een school met een hoge mate van betrokkenheid. Een plek waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. De aanstelling is voor 0,8-1,0 fte, voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Alle VO scholen van SCOL vallen onder de cao VO. De functie is gewaardeerd in schaal 13/14 cao VO (maximum € 7.936,-,- bruto per maand bij 1,0 fte, inschaling afhankelijk van ervaring).

Solliciteren of eerst meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christine Visser, teamleider VHL Leiderdorp. Op maandag tot en met donderdag per telefoon: 071-5890488 of per e-mail: vic@vhl.nl. Jouw sollicitatie met curriculum vitae en motivatiebrief kun je tot uiterlijk 15 januari 2024 opsturen naar hrm@scoleiden.nl

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in januari 2024.

Deel deze pagina

Uitgelicht