Geachte heer/mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor de inspiratiemiddag, die wordt gehouden op

woensdag 1 juni 2016

14.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

in Saxion Hogeschool, Deventer

Excelleren doe je niet alleen

door Alieke van Dijk en Patrick Sins, onderzoeker en lector van het lectoraat Vernieuwingsonderwijs en Tessa Eysink, onderzoeker aan de Universiteit Twente

Kinderen kunnen veel van en met elkaar leren in heterogeen samengestelde groepen; ook de (hoog)begaafde leerling. Door kinderen met verschillende competentieniveaus met elkaar te laten samenwerken, kunnen zij hun sociale en cognitieve vaardigheden ontwikkelen. Een voorwaarde is dat dit goed ondersteund wordt, en elke leerling kan dan excelleren op zijn eigen niveau.

Onderzoek naar gedifferentieerd leren in het kader van het BE COOL! project (Bevorderen van Excellentie door Coöperatief Onderzoekend en Ontwerpend Leren) laat de eerste successen van gedifferentieerd (samenwerkend) leren zien.

In deze inspiratiemiddag gaan we samenwerkend op zoek naar concrete invulling voor gedifferentieerde instructie. Deelnemers zullen zelf ervaren hoe samenwerken in heterogeen samengestelde groepen verloopt en wat daarvan de meerwaarde is voor het daltononderwijs, maar ook hoe het beter kan. Tijdens de middag wordt voortgeborduurd op onderzoeksresultaten van het BE COOL! project en gekeken naar onze nieuwe onderzoeksplannen van het PARIS-project (Providing Ability-Related Instruction for Self-Regulation).

De studiemiddag staat open voor leraren, daltoncoördinatoren en directeuren van daltonscholen. Ook opleiders en/of schoolbegeleiders van de NDV zijn van harte welkom.

U kunt zich aanmelden via www.dalton.nl. of via bijgaand inschrijvingsformulier.

De inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. U kunt zich tot een week voor de bijeenkomst inschrijven en u ontvangt van het bestuursbureau een bevestiging en factuur.

De kosten bedragen € 30.- per persoon. Na betaling is uw inschrijving definitief. Let wel, restitutie is niet mogelijk. Wel kunt u zich laten vervangen.

Bij overtekening van de bijeenkomst bekijkt de NDV of een extra middag kan worden aangeboden. De bijeenkomst gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Het bestuur hoopt op de inspiratiemiddag veel collega’s te ontmoeten, wacht u niet te lang met aanmelden!

Deel deze pagina

Uitgelicht