Graag nodigen wij u uit voor de inspiratiemiddag, die wordt gehouden op

woensdag 25 september 2019 in vergadercentrum Seats2Meet te Amersfoort (naast CS, Stationsplein 49). Tijd: 14.00 –17.00 uur

 

Groepsdoorbrekend Dalton

Hilde-Marie van Slochteren & Hans Wolthuis

Van kwartiertjesrooster naar werken in units?

Niet ieder kind is gelijk en het werken in leerstofjaarklassen is lang niet voor alle leerlingen een zegen. Is het werken in leerstofjaarklassen nog wel van deze tijd? Zijn er ook andere mogelijkheden om kinderen meer op maat te bedienen? Meer eigenaar te laten zijn?

Vormen van doelgericht groepsdoorbrekend werken, gebruik makend van elkaars kwaliteiten, zou een deel van de oplossing kunnen zijn. Op welke manieren werken verschillende scholen op dit moment al groepsdoorbrekend?

We hoeven als onderwijsteam niet perse in units te werken om toch meer gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Veel scholen hebben vanuit varianten van het kwartiertjesrooster al veel inspirerende manieren van groepsdoorbrekend werken gerealiseerd. Veel van die ideeën komen in deze workshop aan de orde. Ideeën van groepsdoorbrekend werken, die mogelijk eerste stappen kunnen zijn op de route van klassikaal werken met een kwartiertjesrooster naar uiteindelijk werken in units. Wat worden de volgende Dalton-oplossingen voor jouw school?

In deze interactieve workshop veel concrete inspiratie van de workshopleiders. Maar ook van  de deelnemers zelf wordt een actieve en mogelijk inspirerende inbreng gevraagd.

De middag staat open voor leraren, daltoncoördinatoren en directeuren van daltonscholen. Ook opleiders en/of schoolbegeleiders van de NDV zijn van harte welkom.

U kunt zich aanmelden via www.dalton.nl. of via bijgaand inschrijvingsformulier.

De inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. U kunt zich tot een week voor de bijeenkomst inschrijven en u ontvangt van het bestuursbureau een bevestiging en factuur. De kosten bedragen € 30.- per persoon. Na betaling is uw inschrijving definitief. Let wel, restitutie is niet mogelijk. Wel kunt u zich laten vervangen. Bij overtekening van de bijeenkomst bekijkt de NDV of een extra middag kan worden aangeboden. De bijeenkomst gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Het bestuur hoopt op de inspiratiemiddag veel collega’s te ontmoeten, wacht u niet te lang met aanmelden!