Over het MuziekopleidersAkkoord – medeondertekenaars
Op 7 oktober wordt het MuziekopleidersAkkoord ondertekend. In dit akkoord sluiten de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn. Dit is een enorme stap op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied.

NDV steunt dit Akkoord van harte.

Wil je weten waar er met het MuziekopleidersAkkoord naartoe wordt gewerkt? Bekijk dan deze korte animatie.

 Muzikale jeugdfoto (oproep!)

Om onder een breed publiek aandacht te vragen voor het belang van muziekonderwijs voor het opgroeiende kind, vragen we heel Nederland op 7 oktober een muzikale jeugdfoto (video mag ook!) te posten op sociale media. Dus duik vandaag nog in je archief en ga op zoek naar een foto of video waarop jij als kind een instrument bespeelt, zingt, danst, een walkman op hebt, een lp of cd vasthoudt of live muziek beleeft en post die op 7 oktober op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter of allemaal o.v.v. ‘IK BEN VOOR #meermuziekindeklas’. Leuk als je daarachter een persoonlijke noot toevoegt.
Het wordt ook gewaardeerd als je je foto al eerder instuurt (in hoge resolutie). Dan kunnen we die gebruiken voor een fotocollage die op 7 oktober op spectaculaire wijze wordt onthuld in Utrecht. Hoe, dat houden we nog even geheim!

Programma MuziekopleidersAkkoord 7 oktober online, meld je nu aan!
Op 7 oktober bieden we een inhoudelijk online programma voor pabo- en conservatoriumstudenten en docenten, vak- en groepsleerkrachten, schoolleiders, beleidsmakers en alle andere geïnteresseerden:

12.00 – 12.50 uur: Online lezing prof. dr. Erik Scherder

13.00 – 13.50 uur: Online studentenvragenuur Muziekonderwijs

14.00 – 14.50 uur: Online lezing Natasha Zielanzinski met Q&A – voertaal Engels

15.00 – 15.50 uur: Online workshop vakintegratie door Rens Gresnigt en Vivian Knols

16.00 – 16.50 uur: Online lezing Adam Ockelford met Q&A – voertaal Engels

17.00 – 17.15 uur: Beschouwing in spoken word door Y.M.P. Flow

 Lees er meer over op de site van Méér Muziek in de Klas en meld je direct aan! Je mag zoveel programmaonderdelen volgen als je wil.

 Speciale muzikale energizer op Schooltv

De energizer die speciaal voor het MuziekopleidersAkkoord is gemaakt staat online! Zangeres en influencer Sterre Koning zingt het lied ‘Groene Kikker’, op de melodie van evergreen ’15 miljoen mensen’. Frank Pels, tekstschrijver van het oorspronkelijke lied, schreef ook hier de tekst voor. De energizer is voorzien van een lesbrief en karaokeband. Mocht je ook lesgeven in het basisonderwijs, maak vooral gebruik van deze energizer en zing ‘m met je klassen in de klas in de week van 7 oktober! Je vindt de energizer op de site van Méér Muziek in de Klas en op Schooltv. 

Deel deze pagina

Uitgelicht