Geachte heer/mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor de inspiratiemiddag, die wordt gehouden op

 

woensdag 30 november 2016

14.00 17.00 uur

in vergadercentrum Seats2Meet te Amersfoort (boven het station)

Leerlingen opleiden tot wereldburgers van deze eeuw

 

door Lars Henning – Onderwijskundig Projectmedewerker Bureau Professionalisering en TechYourFuture Saxion

en Patrick Sins – Lector Vernieuwingsonderwijs Saxion en Thomas More Hogeschool

Leerlingen opleiden tot wereldburgers van deze eeuw. Mooi gezegd, maar hoe werk je daar aan in de basisschool?

Burgerschapsvorming biedt vele kansen om de ontwikkeling van leerlingen te stimuleren. Haal een maatschappelijk vraagstuk je klas in. En werk met je leerlingen aan belangrijke vaardigheden als kritisch denken, argumenteren en probleem oplossen. 

In deze inspiratiemiddag ervaar je hoe je leerlingen groepsgewijs aan een probleem kunt laten werken. Dat ze het vraagstuk leren doorgronden en tot onderbouwde oplossingen komen. Precies wat de huidige en toekomstige maatschappij van ze vraagt!

De middag staat open voor leraren, daltoncoördinatoren en directeuren van daltonscholen. Ook opleiders en/of schoolbegeleiders van de NDV zijn van harte welkom.

U kunt zich aanmelden via www.dalton.nl. of via bijgaand inschrijvingsformulier.

De inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. U kunt zich tot een week voor de bijeenkomst inschrijven en u ontvangt van het bestuursbureau een bevestiging en factuur. De kosten bedragen € 30.- per persoon. Na betaling is uw inschrijving definitief. Let wel, restitutie is niet mogelijk. Wel kunt u zich laten vervangen.Bij overtekening van de bijeenkomst bekijkt de NDV of een extra middag kan worden aangeboden. De bijeenkomst gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Het bestuur hoopt op de inspiratiemiddag veel collega’s te ontmoeten, wacht u niet te lang met aanmelden!

 

Deze visie van burgerschapsvorming komt uit het project Samen werken aan Bèta Burgerschap waarin leerlingen leren groepsgewijs problemen oplossen. Een project van techYourFuture (www.betaburgerschap.com of http://www.techyourfuture.nl/a-436/samen-werken-aan-bèta-burgerschap) om meer te lezen.

 

Aanmeldingsformulier

Deel deze pagina

Uitgelicht