Graag nodigen wij u uit voor de inspiratiemiddag, die wordt gehouden op

woensdag 11 november 2015,

14.00 – 16.30 uur

in vergadercentrum Vredenburg19

Vredenburg 19

3511 BB  Utrecht

 

“Zelfgestuurd leren word je aangeleerd”

Patrick Sins, René Berends en Alieke van Dijk – onderzoekers lectoraat Vernieuwingsonderwijs, Saxion

Emmy Vrieling – onderzoeker Welten-instituut, Open Universiteit Heerlen

Zelfgestuurd leren is cruciaal voor het leren nu en in de 21ste eeuw. Leraren spelen een essentiële rol in het begeleiden en bevorderen van zelfgestuurd leren bij leerlingen. Onderzoek laat echter zien dat zelfgestuurd leren in het basisonderwijs nauwelijks op gang komt. Leraren geven aan niet te weten hoe ze dit aan moeten pakken. Leraren blijven daardoor soms steken in een goed bedoelde, maar weinig effectieve begeleidingsaanpak.

Tijdens deze inspiratiemiddag stellen we onszelf en u de vraag hoe we zelfgestuurd leren effectief kunnen aanleren en hoe we collega-leraren uit het daltonbasisonderwijs daarbij kunnen ondersteunen en coachen.

We zullen u op interactieve wijze informeren over het belang van zelfgestuurd leren en de wijze waarop we in een lopend project samen met een twaalftal scholen invulling willen geven aan een aanpak voor het effectief professionaliseren van leraren in het bevorderen van zelfsturend leren bij leerlingen. Bovendien zullen we u de mogelijkheid geven om uw ideeën en ervaringen over het aanleren en bevorderen van zelfgestuurd leren uit te wisselen met collega’s uit het dalton-onderwijsveld, zodat we straks uw suggesties kunnen gebruiken om de aanpak te optimaliseren.

In diverse werkvormen zullen we uw inbreng inzichtelijk maken zodat we aan het einde van de middag antwoord kunnen geven op de vraag: Hoe wordt zelfgestuurd leren aangeleerd?

De studiemiddag staat open voor leraren, daltoncoördinatoren en directeuren van daltonscholen. Ook opleiders en/of schoolbegeleiders van de NDV zijn van harte welkom.

U kunt zich aanmelden door dit inschrijvingsformulier in te vullen en te retourneren naar bestuursbureau@dalton.nl.

De inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. U kunt zich tot een week voor de bijeenkomst inschrijven en u ontvangt van het bestuursbureau een bevestiging en factuur.

De kosten bedragen € 30.- per persoon. Na betaling is uw inschrijving definitief. Let wel, restitutie is niet mogelijk. Wel kunt u zich laten vervangen.

Bij overtekening van de bijeenkomst bekijkt de NDV of een extra middag kan worden aangeboden. De bijeenkomst gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Het bestuur hoopt op de inspiratiemiddag veel collega’s te ontmoeten, wacht u niet te lang met aanmelden!

Deel deze pagina

Uitgelicht