Naar aanleiding van vragen vanuit Daltonscholen, Jenaplanscholen en Montessorischolen stonden ze al een tijdje op onze wishlist, en nu eindelijk ook op de agenda: de burgerschapsbeleidsdagen van het vernieuwingsonderwijs.

Burgerschapsonderwijs moet immers óók op papier zichtbaar zijn. De inspectie controleert: is er sprake van een visie met concrete leerdoelen en een leerlijn voor burgerschap? Dat formuleren is nog best een uitdaging. Want wat moet er staan? En als je de leerdoelen hebt bepaald, hoe krijg je dan inzicht in de resultaten?

Tijdens de burgerschapsbeleidsdagen zijn er verschillende sprekers, experts vanuit het Dalton-, Jenaplan- en Montessorionderwijs, én is ook de onderwijsinspectie vertegenwoordigd. We zullen twee ochtenden samenwerken, ons laten inspireren, ideeën uitwisselen en uiteindelijk met een stuk beleid naar huis gaan dat is afgestemd op onze eigen scholen. Een moment waarop we onze kennis en ervaringen kunnen bundelen om zo het beleid rondom burgerschapsonderwijs ook goed op papier te krijgen.

Deelnemen? Schrijf je in: https://www.saxion.nl/opleidingen/deeltijd/cursus/b/burgerschap-in-het-vernieuwingsonderwijs

🤷‍♀️ Voor wie: Traditionele vernieuwingsscholen.

📌 Locatie: Saxion Hogeschool, Deventer.

📅 Datum: Donderdagochtend 4 april en donderdagochtend 25 april.

⏰ Tijd: 09.00 – 12.30, met aansluitende lunch.

💰 Kosten: €125,-, inclusief lunch.

Wil je meer weten? Kijk op de cursuspagina of reageer op deze mail!

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. Hopelijk tot dan!

Het Lectoraat Vernieuwend Onderwijs.

Deel deze pagina

Uitgelicht