De Nederlandse Dalton Vereniging organiseert in samenwerking met het lectoraat Vernieuwingsonderwijs een DaltonCafé op maandag 8 mei 2023.

 

In het DaltonCafé delen we ontwikkelingen in het PO en VO waarbij onderzoek en praktijkervaringen centraal staan. We houden ontwikkelingen in onderwijsland tegen het licht en we delen onze dromen over fantastisch onderwijs. Wij nodigen iedereen die werkzaam is in het daltononderwijs binnen het PO en VO uit! Doe mee, denk mee, deel ervaringen!

Dag: maandag 8 mei 2023

Tijd: van 16.00 – 17.00 uur

Plaats: Online

Presentatoren: Hanneke Gerritsen-Postema en Jobke Rozema

Thema: Online Leeromgeving Expeditie Dalton

Toelichting:
Expeditie Dalton is een online leeromgeving om kinderen op onderzoek te laten gaan naar de achtergronden van het daltononderwijs. Kinderen ontdekken bijvoorbeeld waar het daltononderwijs vandaan komt, wie het heeft bedacht, waarom het zo heet, wat precies de bedoeling is en hoe het daltononderwijs eruit kan zien. Hiervoor zijn 20 workshops en een onderzoekslijn ontwikkeld. Binnen de workshops zijn er diverse verdiepingsopdrachten, reflectievormen, coöperatieve werkvormen die de kinderen kunnen volgen en waaruit ze een keuze kunnen maken.
Tijdens dit Dalton Café zal het ontstaan van deze leeromgeving worden toegelicht, de meerwaarde van deze online leeromgeving en hoe je dit op jouw eigen school zou kunnen inzetten. Alvast meer willen weten over Expeditie Dalton?
Kijk dan op: Expeditie Dalton (onlineklas.nl)

Doelgroep:
Deze sessie van het Dalton Café is interessant voor leraren in de bovenbouw (groepen 6, 7 en 8), daltoncoördinatoren en directeuren.

Aanmelden kan hier.
Al eerder aangemeld? Dan hoeft dit niet nogmaals.

Namens de NDV en de lectoraten
Vernieuwend Onderwijs (Saxion) en Vernieuwingsonderwijs (Thomas More),
Vera Otten, Marja Out
Patrick Sins & Symen van der Zee

Deel deze pagina

Uitgelicht