De Nederlandse Dalton Vereniging organiseert in samenwerking met het lectoraat Vernieuwingsonderwijs een DaltonCafé op maandag 16 januari 2023. 

In het DaltonCafé delen we ontwikkelingen in het PO en VO waarbij onderzoek en praktijkervaringen centraal staan. We houden ontwikkelingen in onderwijsland tegen het licht en we delen onze
dromen over fantastisch onderwijs. Wij nodigen iedereen die werkzaam is in het daltononderwijs binnen het PO en VO uit! Doe mee, denk mee, deel ervaringen!

dag
16 januari 2023
tijd
16.00 – 17.00 uur
plaats
online
presentator
Simone Soomers
thema
Bewegend spelen en leren met jonge kinderen
toelichting
In de (brein)ontwikkeling van jonge kinderen zien we dat de verschillende ontwikkelingsgebieden nauw met elkaar verweven zijn en zich in samenhang met elkaar ontwikkelen. De motorische, sociaal-emotionele en taal-/denkontwikkeling worden daarbij primair aangestuurd door beweging. Wat is het belang van bewegen voor ontwikkeling en leren en hoe zet je bewegen in als middel bij het leerproces van jonge kinderen? Tijdens dit DaltonCafé komt zowel theorie als praktijk aan de orde en ga je zelf ook ervaren hoe zinvol bewegend spelen en leren is!
doelgroep
Deze sessie van het DaltonCafé is interessant voor directeuren, intern begeleiders en leerkrachten jonge kind (groep 1-4).

Klik hier om aan te melden.
Al eerder aangemeld? Dan hoeft dit niet nogmaals.

Namens de NDV en de lectoraten
Vernieuwend Onderwijs (Saxion) en Vernieuwingsonderwijs (Thomas More),
Vera Otten, Marja Out
Patrick Sins & Symen van der Zee

Deel deze pagina

Uitgelicht