De Nederlandse Dalton Vereniging organiseert in samenwerking met het lectoraat Vernieuwingsonderwijs een DaltonCafé op maandag 11 maart 2024.

In het DaltonCafé delen we ontwikkelingen in het PO en VO waarbij onderzoek en praktijkervaringen centraal staan. We houden ontwikkelingen in onderwijsland tegen het licht en we delen onze dromen over fantastisch onderwijs. Wij nodigen iedereen die werkzaam is in het daltononderwijs binnen het
PO en VO uit! Doe mee, denk mee, deel ervaringen!

Dag: 11 maart 2024
Tijd: 16.00 – 17.00 uur
Plaats: Online, via deze link

Presentator: Brigitte Witmus
Thema: Taak

Toelichting:
Waar is de taak van Helen Parkhurst gebleven? Oorspronkelijk had de daltontaak een heel belangrijke en grote rol in haar onderwijs. Is deze opzet en vorm nog terug te vinden in het hedendaagse Nederlandse daltononderwijs? 

Is het mogelijk om jezelf een daltonschool te noemen als je niet met een daltontaak werkt? En als je wel met een taak werkt, is dat dan een Ikea-kast model of een hartige taart model? Richten we ons primair op deeltaken of op gehele taken? Voor welke taken zijn de meeste executieve vaardigheden nodig? En waar zit de meeste kans op motivatie en flow? En is het mogelijk om in een leerstof-jaarklassen-model te werken op de manier waarop Helen Parkhurst groep doorbroken werkte?

Waartoe zetten we de taak tegenwoordig in? Wat willen we ermee bereiken?

Deze vragen en meer houden mij al lange tijd bezig. Ik ben daarom heel blij dat ik voor het lectoraat van Patrick Sins onderzoek mag doen naar het fenomeen daltontaak. Tijdens de bijeenkomst op 11 maart wil ik dit graag toelichten en vervolgens wil ik graag in gesprek over de stand van zaken nu en over de toekomst.

Doelgroep:
Deze sessie van het DaltonCafé is interessant voor onderwijsprofessionals in het PO/VO/HBOHH.

Aanmelden kan via deze link:  Inschrijving DaltonCafé 11 maart 2024 – Google Formulieren
Bij aanmelden ontvang je de materialen en het verslag van het DaltonCafé.

Namens de NDV en de lectoraten
Vernieuwend Onderwijs (Saxion) en Vernieuwingsonderwijs (Thomas More),
Vera Otten, Marja Out
Patrick Sins & Symen van der Zee

Deel deze pagina

Uitgelicht