Op de tweedaagse conferentie van de Regio VO op 6 en 7 oktober 2021 stond een interessant thema op de agenda: hoe geef ik als daltonschoolleider leiding aan mijn team, uitgaande van de daltonkernwaarden? Gedeeld leiderschap is gedeelde verantwoordelijkheid en vereist samenwerken. Het erkennen en waarderen van de expertise van alle medewerkers is daarbij belangrijk. Juist in een daltonschool zijn de medewerkers waarde(n)volle gesprekspartners voor het managementteam. Uitgaan van de kracht in het team in plaats van de “macht”.

Op deze tweedaagse werd afscheid genomen van de voorzitter van de Regio VO, Anna-Paulien Smits, die met vroegpensioen is gegaan als rector van Dalton Alkmaar.  Er waren nog drie rectoren/directeuren die afscheid hebben genomen van hun school: Danny Boots verlaat Markenhage in Breda en wordt rector van Het Atrium in Amersfoort. Siemon van der Wal heeft SG De Borgen verlaten omdat hij mag gaan genieten van zijn pensioen. Paul Hendriks is vorig jaar met vroegpensioen gegaan als rector van Dalton Voorburg.

Het Regiobestuur VO bestaat nu uit Liesbeth Pennings-de Vet, rector van het Haarlemmermeer Lyceum als voorzitter, Jan Paul Beekman als secretaris (rector Spinoza Lyceum A’dam) en Roderik Rot als penningsmeester (rector Erasmus College, Zoetermeer).

Op de foto met bloemen en een prachtig beeldje: van links naar rechts Danny Boots, Anna-Paulien Smits, Siemon van der Wal en Paul Hendriks.

 

Deel deze pagina

Uitgelicht