Eind volgende week gaan de eerste scholen dicht in verband met de zomervakantie. De weken daarna volgen de andere regio’s. Dan is er weer een daltonschooljaar afgerond. Dit schooljaar bracht wederom mooie ontwikkelingen met zich mee. Het zeer informatieve blad DaltonVisie verschijnt alweer voor het zesde jaar. De redactie is elke keer weer in staat om het blad een hoogwaardige inhoud mee te geven. Dit keer was ons DaltonIDee mee verpakt evenals een uitnodiging voor ons daltoncongres op woensdag 7 november. DaltonIDee wordt goed ontvangen door de leden. Binnenkort is het boekje te koop in onze webshop voor slechts 1 euro per ID. Bij grotere aantallen wordt een kwantumkorting toegepast. Het uitgeven in digitale vorm vereist nog enige aandacht, maar deze komt binnenkort ook beschikbaar. Het daltoncongres op 7 november aanstaande kent een inhoudelijk goed programma, waar het aanbod voor de collega’s uit het voortgezet onderwijs veel groter is dan op de vorige congressen. Na opgave voor het congres ontvangt de deelnemer de inloggegevens voor de daltonapp. Deze daltonapp is ook bedoeld als middel om met elkaar in het daltonlandschap te kunnen communiceren. Voor dit congres is het nodig om je persoonlijk op te geven. 

Internationaal Daltoncongres 7 november 2018
Hogeschool Saxion, Deventer

Programma
No method, no system, no limits

In samenwerking met Dalton International organiseert de Nederlandse Dalton Vereniging een internationaal daltoncongres , waarbij ook daltonscholen uit België, Duitsland, Polen, Oostenrijk en China aanwezig zullen zijn. Een inspirerende dag met lezingen, workshops en meet-up’s. Je kunt je aanmelden op: SAXION.NL/DALTONDEVENTER/SITE/KENNISDELING/DALTONCONGRES

Bij de aanmelding hoef je nog geen programmakeuzes te maken. Na je aangemeld te hebben ontvang je een bevestigingsmail en daarna een uitnodiging om de Netwerkapp Dalton te downloaden op je smartphone of device. Na het downloaden van de app en het invoeren van je profiel kan je de programmakeuzes voor de congresdag van 7 november aangeven.
Download 
hier het complete dagprogramma van het congres.

Ik hoop weer vele collega’s te mogen verwelkomen. 

Op de nieuwe website  www.daltonvisie.nl. vind je een enorm groot aanbod aan artikelen over dalton(onderwijs) die in de afgelopen jaren zijn verschenen. 

Aan bovenstaande producten is door een kleine groep leden bijzonder hard gewerkt. Naast de redactie van DaltonVisie zijn het met name de leden van het algemeen bestuur die met veel inzet dit mogelijk hebben gemaakt. Mocht je in de toekomst mee willen werken aan het besturen van de Nederlandse Dalton Vereniging, laat het ons weten door een bericht te versturen naar bmom@vbs.nl

Voor de komende weken wens ik iedereen een goede afronding van dit schooljaar toe en veel rust en plezier in de zomervakantie. 

Willem Wagenaar

voorzitter

Deel deze pagina

Uitgelicht