Aflevering 5 en 6 van de daltondialoog staan online!

Aflevering 5: De daltoncoördinator
De daltoncoördinator is de daltonthermometer van de school. Welke taken voert een daltoncoördinator uit? Hoe word je een daltoncoördinator? Hoe krijg je het team mee? Hoe blijf je in ontwikkeling?
In deze eerste korte podcast over de daltoncoördinator ga ik in gesprek met Francoise Smeele en Milou van Verseveld-Bakker over de werkzaamheden van een daltoncoördinator op verschillende daltonscholen. 

Aflevering 6: Expeditie dalton
Expeditie Dalton is een online leeromgeving waarin kinderen op onderzoek gaan naar de achtergronden en inhoud van het daltononderwijs. In een twintigtal workshops komen o.a. de kernwaarden, de geschiedenis en de visitatie aan bod. Kinderen worden aangemoedigd zelf op onderzoek uit te gaan naar de invulling van het daltononderwijs op de eigen school. Expeditie Dalton is echter veel meer dan een online leeromgeving. Het bevat een schat aan (dalton)informatie. Onmisbaar voor iedereen die in het daltononderwijs werkt!
In deze podcast ga ik in gesprek met Vera Otten-Binnerts en Hanneke Gerritsen-Postema, twee van de ontwikkelaars van Expeditie Dalton. Hoe zet je Expeditie Dalton in? Welke vaardigheden ontwikkelen de kinderen door het inzetten van Expeditie Dalton? Hoe verhoudt Expeditie Dalton zich tot burgerschapsonderwijs?

Luister de podcasts op Spotify (https://spotify.link/AODcj31v6Db)
Of via een browser (https://app.springcast.fm/podcast/de-daltondialoog)

Heb jij een suggestie of een goed idee voor een podcast? Neem contact op en mail naar rminnee@dalton.nl

Deel deze pagina

Uitgelicht